Toppers geklopt op de Cauberg

Ellen sluit veldritseizoen in stijl af.

De vormcurve van de Kempense gaat al het hele seizoen in stijgende lijn, wat ze in Valkenburg opnieuw kon bewijzen. Ellen geraakte vroeg in de wedstrijd aan de leiding samen met Sabrina Stultiens, Pavla Havlikova en Sanne Cant. Die groep werd al snel gehalveerd na een valpartij van Havlikova, die Sanne meesleurde.

Daardoor werd het een strijd voor de zege tussen Stultiens en Ellen. Die laatste kon haar kracht uitspelen in het klimwerk op de flanken van de Cauberg, waar ze de jonge Nederlandse in de problemen bracht. Een dolgelukkige Ellen kon zo solo winnen voor Stultiens, terwijl Helen Wyman nog derde werd. Havlikova was vierde, Amy Dombroski vijfde en Joyce Vanderbeken zesde.

Sanne Cant gaf na haar val op. Later op de avond bleek dat de aanhechting van de knie van de Belgische kampioene zwaar gekneusd is. Hierdoor komt Oostmalle in gevaar. Dat is geen goed nieuws voor Sanne die daar haar leidersplaats in de bpost bank trofee nog moet verdedigen. De Lilse weet nog niet of ze kan fietsen. Morgenvroeg beslist ze over haar start in Oostmalle.

Ook voor de piepjonge Nederlandse Yara Kastelijn liep de cross in Valkenburg niet goed af. Zij werd na een zware tuimelperte met een hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht.

Bron: Cyclo-Cross.info

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.