Ellen heeft in China met indrukwekkend vertoon de 2e editie van de Qiansen Trophy op haar naam geschreven. De Australische Lisa Jacobs werd verrassend tweede en de winnaar van vorig jaar, de Deense Margriet Kloppenburg, vervolledigde het podium.

In aktie tijdens de Qiansen Trophy in China
In aktie tijdens de Qiansen Trophy in China (foto cxmagazine.com)

Ellen nam een vliegende start, kwam als eerste door de eerste bocht en zou die plaats niet meer afstaan.Ze reed van start tot finish aan de leiding. Vol gas op de schaarse rechte stukken, met veel vertrouwen en lef door de bochten. Na een halve ronde had ze al een mooie voorsprong opgebouwd ten opzichte van haar naaste achtervolgers, de Australische Lisa Jacobs en de franse Lucie Chainel-Lefevre. Toen later in de wedstrijd bij Lucie ook nog eens de ketting eraf ging en enkel nog Lisa Jacobs overbleef was de strijd om de eerste plaats zo goed als gestreden.

Nadat Ellen via Jonas Bruffaerts, de echtgenoot van Christine Vardaros, te horen kreeg dat haar voorsprong tot 30 seconden was uitgegroeid kon ze haar cross heel relaxed en zonder al te veel risico’s uitrijden.

“Hoe kan je beter starten aan het seizoen dan met een overwinning! Super content, ah ja da zal wel”, schreeuwde ze haar geluk uit op haar facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.